300x600
VEGETARISCHE LASAGNA ROLL UPS
Deze Vegetarische Lasagne Roll Ups maken een heerlijke maaltijd waar iedereen van zal houden met een verbluffende presentatie. Bovendien zijn ze veel gemakkelijker te maken dan traditionele lasagne en kun je courgette, spinazie of champignons als basis gebruiken. Plus video-tutorial!
voorbereidingstijd: 15 min. kooktijd: 40 minstotale tijd: 55 minuten
porties: 6 porties
ingrediƫnten
lasagne
8 lasagne noedels
2 kopjes marinarasaus
1/2 kopje geraspte mozzarellakaas
gehakte verse basilicum, optioneel voor garnering
Courgette Vullen
1 theelepel olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 middelgrote courgettes, geraspt
1 1/4 kopjes ricottakaas, gedeeltelijk magere
1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
1 groot ei, losgeklopt
zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 350 ° F en zet een ovenschaal van 9x13 inch opzij.
- Kook lasagne noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plet ondertussen de teentjes knoflook en rasp de courgette fijn, dep ze droog met keukenpapier om overtollig water te verwijderen.
- Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg olie en knoflook toe en bak ongeveer 30 seconden. Voeg de courgette toe en bak 4-5 minuten.
- Combineer in een middelgrote kom courgette, ricotta, parmezaanse kaas, ei, zout en peper in een middelgrote kom.
- Leg de noedels plat op een werkoppervlak en verdeel 1/3 kopje courgettemengsel over elke noedel.
- Rol elke noedel met je vingertoppen op in een bundel en leg ze opzij.
- Smeer 1 kopje marinarasaus in een ovenschaal. Leg de opgerolde noedels met de naad naar beneden op Marinara.
- Schep de resterende marinarasaus gelijkmatig over de bovenkant van de broodjes. Strooi er mozzarellakaas over.
- Bak gedurende 40 minuten. Haal uit de oven en bedek met optionele basilicum. Serveer en geniet!
Notes
Courgette kunt u in dit recept vervangen door verse champignons, spinazie of gepelde aubergine. Hak gewoon fijn of pulseer meerdere keren in een keukenmachine.
bron : tipbuzz.com
0 Comments