300x600
Lasagne Gevulde Kipfilet
ingrediënten
4 kipfilets ongeveer 6 gram elk
1 el gedroogde oregano
2 verse tenen knoflook, fijngehakt
1 kopje volledig natuurlijke Marinarasaus
1 scharrelei
1 kopje ricottakaas
1/4 kopje geraspte verse Parmezaanse kaas
4 dunne plakjes mozzarella
2 eetlepels gehakte verse peterselie
1 eetlepel verse tijmblaadjes
4 eetlepels vers gesneden basilicum, verdeeld
zeezout en vers gemalen zwarte peper
Instructions
- Verwarm de oven voor op 375 graden f. en spuit of bak een ovenschaal met bakolie.
- Snijd met een scherp mes een diepe zak in de zijkant van elke kipfilet.
- Breng op smaak met een vleugje zeezout, zwarte peper, oregano, knoflook en voeg een kleine scheutje olijfolie toe. Wrijf de kruiden / olie met je handen heel goed in de kip.
- Klop in een kleine kom het ei samen met ricottakaas, parmezaanse kaas, verse peterselie, tijm, 2 eetlepels basilicum en een snufje zeezout en peper. Klop goed om het mengsel te combineren.
- Vul het ricottamengsel gelijkmatig in elke kipfiletzak die je hebt gemaakt en plaats de gevulde borsten voorzichtig in de voorbereide schaal.
- Lepel Marinara gelijkmatig over de kipfilets.
- Dek af met een deksel of folie en bak ongeveer 25-30 minuten, of tot de kip gaar is.
- Leg de plakjes mozzarella op elke kipfilet en bak nog 2 minuten onbedekt, of tot de kaas smeuïg is.
- Bestrooi met vers gehakte basilicum en geniet ervan!
bron : cleanfoodcrush.com
0 Comments