Lasagne Gevulde Kipfilet

300x600


Lasagne Gevulde Kipfilet

ingrediënten
4 kipfilets ongeveer 6 gram elk
1 el gedroogde oregano
2 verse tenen knoflook, fijngehakt
1 kopje volledig natuurlijke Marinarasaus
1 scharrelei
1 kopje ricottakaas
1/4 kopje geraspte verse Parmezaanse kaas
4 dunne plakjes mozzarella
2 eetlepels gehakte verse peterselie
1 eetlepel verse tijmblaadjes
4 eetlepels vers gesneden basilicum, verdeeld
zeezout en vers gemalen zwarte peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 375 graden f. en spuit of bak een ovenschaal met bakolie.
  2. Snijd met een scherp mes een diepe zak in de zijkant van elke kipfilet.
  3. Breng op smaak met een vleugje zeezout, zwarte peper, oregano, knoflook en voeg een kleine scheutje olijfolie toe. Wrijf de kruiden / olie met je handen heel goed in de kip.
  4. Klop in een kleine kom het ei samen met ricottakaas, parmezaanse kaas, verse peterselie, tijm, 2 eetlepels basilicum en een snufje zeezout en peper. Klop goed om het mengsel te combineren.
  5. Vul het ricottamengsel gelijkmatig in elke kipfiletzak die je hebt gemaakt en plaats de gevulde borsten voorzichtig in de voorbereide schaal.
  6. Lepel Marinara gelijkmatig over de kipfilets.
  7. Dek af met een deksel of folie en bak ongeveer 25-30 minuten, of tot de kip gaar is.
  8. Leg de plakjes mozzarella op elke kipfilet en bak nog 2 minuten onbedekt, of tot de kaas smeuïg is.
  9. Bestrooi met vers gehakte basilicum en geniet ervan!


bron : cleanfoodcrush.com




Post a Comment

0 Comments