Keto Ovenschotel Met Rundergehakt & Broccoli

300x600


Keto Ovenschotel Met Rundergehakt & Broccoli
Als een kruising tussen een cheeseburger en een lasagne, heeft deze geruststellende keto-ovenschotel gehakt, broccoli, tomatensaus en cheddarkaas. Het is geweldig voor iedereen die op zoek is naar een geruststellend en gemakkelijk te maken koolhydraatarm diner.

 Voorbereidingstijd 15 minuten
 Kooktijd 40 minuten
 Porties 4 porties
 Calorieën 370 kcal

ingrediënten
1 lb 90-95% extra mager rundergehakt
14 oz gew. ingeblikte tomatensaus
12 oz gew. kleine broccoliroosjes
1 3/4 kop geraspte cheddarkaas (6 oz gew.)
1/4 kop fijn geraspte Parmezaanse kaas (1 oz gew.)
1 grote stengel bleekselderij, fijngehakt
1 1/2 theelepels zout
1 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel gemalen cayennepeper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 375 F. Bereid een ovenschaal van 8x8 inch voor.
  2. Snijd broccoliroosjes groter dan 2 inch in kleinere stukjes en voeg alle broccoli toe aan een grote magnetronbestendige kom. Dek af en magnetron tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Laat ze uitlekken en stoom op keukenpapier.
  3. Dep het gehakt droog met keukenpapier, indien nat. Kook het gehakt in een grote pan op middelhoog vuur, ongeveer 5 minuten bruin, en breek het tijdens het koken af.
  4. Voeg de tomatensaus, selderij, zout, knoflookpoeder en cayennepeper in de pan met het rundvlees, al roerend samen. Laat minstens 10 minuten sudderen tot het dikker wordt tot een sausachtige consistentie, af en toe roeren. Zet het vuur uit en laat het vocht wegstromen.
  5. Direct in de ovenschaal: voeg broccoli, rundvlees-tomatenmengsel en de helft van de cheddarkaas toe. Roer voorzichtig tot alles goed gemengd is.
  6. Gelijkmatig afdekken met resterende cheddarkaas. Strooi er parmezaanse kaas over.
  7. Bak op 375 F tot de ovenschotel de zijkanten begint te borrelen en aan de bovenkant bruin begint te worden, ongeveer 20 minuten. Laat het ongeveer 10 minuten rusten voordat je erin snijdt.


bron : www.savorytooth.com




Post a Comment

0 Comments