300x600
DE SUIKERKOEKJES VAN DE CITROEN
CitroensuikerkoekjesDeze Lemon Sugar Cookies smelten goed in je mond! Fris aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant met alleen de perfecte vleugje citroen. De finishing touch is een eenvoudig citroensuikerglazuur met drie ingrediënten. Dit zijn de BESTE Lemon Sugar Cookies.
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Koeltijd
30 minuten
Totale tijd
25 minuten
Cursus: DessertCuisine: Amerikaans Sleutelwoord: citroensuikerkoekjes Porties: 28 koekjes Calorieën: 154kcal Autor: Lisa Longley
ingrediënten
Voor cookies
1 1/2 kopjes suiker
2 1/2 kopjes bloem voor alle doeleinden
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
14 eetlepels boter 1 3/4 stok bij kamertemperatuur
2 theelepels citroenextract
2 grote eieren
Voor ijsvorming
1/2 kopje witte chocoladeschilfers
2 theelepels melk
1/4 theelepel citroenextract
Instructions
- Verwarm je oven voor op 350 graden.
- Klop de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Opzij zetten.
- Meng met je mixer op medium de boter en suiker licht en luchtig.
- Meng de eieren (een voor een) en vervolgens het citroenextract tot goed gecombineerd.
- Meng langzaam het bloemmengsel tot goed gecombineerd, met je mixer ingesteld op laag. Schraap zo nodig de peddel en de zijkanten van de kom af.
- Rol het deeg in ballen van 1 inch. (Optioneel: rol in suiker) Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat of siliconenmat en druk het lichtjes aan. Plaats de koekjes ongeveer twee centimeter uit elkaar.
- Bak gedurende 10 minuten en draai de pan halverwege het bakken. (Ik heb de mijne in drie partijen gebakken)
- Laat ongeveer twee minuten in de pan afkoelen voordat je het naar een koelrek verplaatst om volledig af te koelen.
- Nadat de koekjes zijn afgekoeld, smelt je de ingrediënten voor ijsvorming in de magnetron in intervallen van 30 seconden, terwijl je tussendoor roert. Smelt tot een gladde massa. Besprenkel met koekjes en laat afkoelen.
bron : www.wineandglue.com
0 Comments