Crème Brûlée

300x600


Hoe Crème Brûlée te maken
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
50 minuten
Chill Time
4 uur
Totale tijd
1 uur 5 minuten

Leer hoe je Crème Brûlée maakt! Het is een heel eenvoudig en snel proces. Slechts 5 ingrediënten en 15 minuten actieve bereidingstijd nodig. Ultra romige vanillecrème gegarneerd met een knapperige suikerkorst.

Cursus: Dessert
Keuken: Frans
Trefwoord: crème brulee recept, hoe crème brulee te maken
Porties: 6 Crème Brûlée
Calorieën: 410 kcal
Auteur: Sabine Venier

ingrediënten
2 vanillebonen
2 1/4 kopjes zware slagroom (540 ml)
5 eidooiers
1/4 kopje kristalsuiker (50 g)
9 theelepel bruine suiker

Instructions
Verwarm de oven voor op 160 ° C.

Snijd beide uiteinden van de vanillebonen af. Plaats vervolgens de punt van uw scherpe mes aan het ene uiteinde en snijd de vanilleboon door het midden van de boon in de lengte. Hoewel je het niet helemaal door hoeft te snijden, is het prima als je dat doet. Open vervolgens de vanilleboon en schraap de zaadjes eruit met de achterkant van je mes.

Verhit de room en de geschraapte vanillebonen in een middelgrote pan 3-4 minuten op middelhoog vuur. Niet koken. Laat 5 minuten afkoelen.

Ondertussen, in een grote mengkom mix met een handheld of keukenmixer uitgerust met een garde gehechtheid, eidooiers, suiker en vanillezaden tot lichtgeel gedurende ongeveer 2-3 minuten. Voeg zware room toe maar verwijder de vanillebonen ervoor. Roer om te combineren. Giet door een fijne zeef om bijna alle luchtbellen te verwijderen. Verdeel gelijkmatig in zes ramekins van 1 kop. Plaats ramekins in een 9x13 "bakpan en vul met water tot de ramekins 3/4 in water staan. Bak 45-55 minuten (ik bak de mijne precies 50 minuten). De Crème Brûlée moet wiebelen als een pudding of gelei wanneer je beweegt Niet overbakken, dan uit het waterbad halen en laten afkoelen tot kamertemperatuur Koel 4 uur in de koelkast.

Strooi voor het opdienen elke Crème Brûlée met 1 + 1/2 theelepel bruine suiker en smelt de suiker met een zaklamp om een ​​knapperige bovenkant te krijgen. Laat 5 minuten afkoelen voor het opdienen. Bewaar restjes (zonder de korst van de suiker) in de koelkast tot 2 dagen.


bron : www.alsothecrumbsplease.com



Post a Comment

0 Comments