Crazy Caramel Appeltaartbommen

300x600


DE GEKKE BOMMEN VAN DE APPELTAART
Crazy Caramel Apple Pie Bombs zijn het uit elkaar trekkende brood van je dromen. Dit fantastische recept zit boordevol karamel en appels en wordt tot in de perfectie gebakken. Trek er een open en een rivier van zoete karamel loopt over de appeltaartbommen.
PREP TIJD: 15 MINSCOOK TIJD: 30 MINSTOTALE TIJD: 45 MINS

INGREDIËNTEN
4 eetlepels gesmolten ongezouten boter, verdeeld
2 middelgrote appels, geschild zonder klokhuis en in blokjes gesneden (ik gebruikte gala)
6 eetlepels lichtbruine suiker, verpakt
1 eetlepel gemalen kaneel
30 karamel, uitgepakt en verdeeld (ik gebruik Kraft)
Bloem voor alle doeleinden, (voor het afstoffen)
12 bevroren witte diner roll deeg ballen, (ik gebruikte Rhodes)
2 eetlepels slagroom

INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven voor op 350 ° F.
  2. Boter een 8 x 8-inch bakvorm met 2 eetlepels boter en zet apart.
  3. Combineer de appels, 2 eetlepels bruine suiker en de kaneel in een middelgrote kom en meng goed. Opzij zetten. Pak de karamel uit en snijd er 18 in vieren. Opzij zetten. Bloem licht je aanrechtblad.
  4. Maak elke deegbal plat in een cirkel met een diameter van ongeveer 3 inch. Je kunt een deegroller gebruiken of je kunt het deeg langs de randen trekken alsof je een mini-pizza maakt. Voeg 1 eetlepel appelmengsel en 6 van de gesneden karamelstukjes toe.
  5. Trek elke kant voorzichtig over het midden om een ​​'pakket' te maken en rol het deeg tot een bal. Zorg ervoor dat u niet door het deeg kunt kijken. Als je tranen hebt of het deeg niet kunt afdichten, tik je met je vingertoppen in bloem, knijp je eventuele tranen en rol je opnieuw.
  6. Plaats de deegbal in de voorbereide schaal, met de naad naar beneden. Herhaal dit totdat alle appeltaartbommen in de schaal zijn. Bestrijk de appeltaartbommen met de resterende 2 eetlepels gesmolten boter en bestrooi met de resterende 4 eetlepels bruine suiker. Bak de bommen gedurende 30 tot 35 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is en ze niet langer deegachtig zijn.
  7. Leg ondertussen de resterende 12 karamels en de zware room in een magnetronbestendige kom en magnetron tot ze gesmolten zijn, 30 seconden per keer, roer na elk interval. Als je een glad mengsel hebt, laat je het afkoelen.
  8. Haal de appeltaartbommen uit de oven en besprenkel met de karamelsaus.
  9. Serveer en geniet!


bron : www.theslowroasteditalian.com




Post a Comment

0 Comments