300x600
Kip Burrito Kommen Slow Slower
MERKEN
ongeveer 7 kopjes
bedient
6 tot 8
KOOKTIJD:
8 uur
INGREDIËNTEN
1 tot 1 1/2 pond zonder been kipfilets, kippendijen of een mix
1 (14,5-ounce) blik tomaten in blokjes
1 kop natriumarme kippenbouillon, plus meer indien nodig
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels zout
1 theelepel gemalen komijn
1 blik (15 ounce) zwarte bonen, uitgelekt en gespoeld
1 kop ongekookte bruine rijst
1 kop bevroren maïskorrels
Optionele toppings: geraspte kaas, gehakte koriander, zure room, in blokjes gesneden avocado, salsa, hete saus, in blokjes gesneden groene uien, geraspte sla
INSTRUCTIES
- Combineer de kip, in blokjes gesneden tomaten en hun sappen, kippenbouillon, chilipoeder, zout en komijn in een slowcooker van 2 1 / 2- tot 3 1/2 liter. Zorg ervoor dat de kip bedekt is met vloeistof en voeg zo nodig extra bouillon toe. Dek af en kook op de LAGE instelling gedurende 3 tot 4 uur.
- Onthul en roer de bonen, rijst en maïs erdoor. Dek af en blijf nog 3 tot 4 uur koken op de LAGE instelling. Controleer de rijst regelmatig in het laatste uur van het koken, roer een of twee keer om ervoor te zorgen dat de rijst gelijkmatig kookt en voeg meer kippenbouillon toe als het mengsel droog lijkt. Het koken wordt gedaan wanneer de rijst zacht is - als de rijst gaar is maar er nog vloeistof in de slowcooker achterblijft, onthul en kook op de HOGE instelling om de vloeistof te laten verdampen.
- Gebruik 2 vorken om de kip in hapklare stukjes te versnipperen. Je kunt dit doen in de slowcooker zelf en het vervolgens in de rijst mengen, of je kunt de kip op een schone snijplank leggen als je hem liever apart houdt. Proef en roer indien nodig meer zout of andere smaakmakers door. Serveer burrito-kommen met een selectie van toppings.
RECEPT OPMERKINGEN
De rijst apart koken: als u niet thuis bent om de rijst aan de slowcooker toe te voegen, kunt u deze stap overslaan en apart op het fornuis koken net voor het opdienen (gebruik deze aanwijzingen). Om het recept te wijzigen, combineer de kip, in blokjes gesneden tomaten, 1/2 kop bouillon en kruiden in de slowcooker en kook 6 tot 8 uur op de LAGE instelling. Voeg de bonen en maïs toe en kook nog 30 minuten, of tot het helemaal is opgewarmd, terwijl je de rijst kookt (laat de resterende kippenbouillon weg).
Vegetarische burrito-kommen: combineer de in blokjes gesneden tomaten, 1 kop natriumarme groentebouillon, kruiden, rijst, zwarte bonen en maïs in de slowcooker. Kook op de lage stand gedurende 3 tot 4 uur, totdat de rijst zacht is en alle vloeistof heeft opgenomen. Roer een of twee keer tegen het einde van het koken om ervoor te zorgen dat de rijst gelijkmatig kookt.
Voorbij burrito-kommen: Naast burrito-kommen, kunt u deze vulling gebruiken om regelmatig in tortilla gewikkelde burrito's of diepvriesburrito's te maken.
Opslag: Het burrito-mengsel blijft 1 week gekoeld of 3 maanden in de vriezer.
bron : www.thekitchn.com
0 Comments