300x600
Griekse Kipkommen
Griekse gemarineerde kip, Tzatziki en komkommersalade zorgen voor een geweldige maaltijdvoorbereidingskom met veel smaak.
Cursus: Kip, HoofdgerechtCuisine: Grieks Sleutelwoord: Griekse kippenkommen, Griekse kippenkommen recept, maaltijdvoorbereiding gemakkelijk Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 10 minuten Totale tijd: 30 minuten Serveringen: 6Calorieën: 521kcalAuthor: Rachael
ingrediënten
Griekse Kip
2 pond zonder vel kipfilet zonder vel
1/4 kopje olijfolie
3 eetlepels fijngehakte knoflook (opmerking, aanpassen aan voorkeur)
1/3 kopje vers citroensap
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel gedroogde oregano
1/3 kopje gewone Griekse yoghurt
Kosjer zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Komkommer salade
2 Engelse komkommers geschild en gesneden
1/3 kopje citroensap
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1/2 el fijngehakte knoflook
1/2 theelepel gedroogde oregano
Tzatziki-saus
1 kopje Griekse yoghurt
1 Engelse komkommer fijn gesneden
1 theelepel - tot 1 eetl fijngehakte knoflook aanpassen aan knoflookvoorkeur
1/2 eetlepel dille wiet of 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
1 1/2 theelepel vers citroensap
1 theelepel citroenschil
1/2 theelepel gehakte verse munt optioneel
Zout en peper naar smaak
De rest
3 kopjes gekookte bruine rijst
1 1/2 pond cherrytomaten gehalveerd
1/2 kopje rode ui plakjes
Instructions
- Combineer olijfolie, knoflook, citroensap, rode wijnazijn, oregano, Griekse yoghurt en zout en peper in een grote plastic zak met rits. Massage om te mengen.
- Doe de kip in de zak.
- Masseer om ervoor te zorgen dat de kip volledig bedekt is en minimaal 20 minuten marineren, tot 12 uur.
- Giet de kip uit de marinade en gooi de marinade weg.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Ik heb mijn Anolon-koekepan gebruikt waar ik dol op ben omdat deze gelijkmatig opwarmt, metaalgereedschapvriendelijk is en tot 400 graden in de oven kan worden gebruikt.
- Voeg kip toe wanneer deze heet is en kook, halverwege omdraaien. Kook ongeveer 3-4 minuten per kant. De kooktijd is afhankelijk van de dikte en grootte van de kip. Koken tot interne temperatuur 165 graden is.
- Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Eenmaal afgekoeld, in hapklare stukjes snijden. Zorg ervoor dat je het laat afkoelen, anders raakt al het sap op.
- Maak ondertussen komkommersalade door de komkommers te hakken en in een kom te gooien met het citroensap, olijfolie, rode wijnazijn, knoflook en oregano. Opzij zetten
- Maak tzatziki-saus door de Griekse yoghurt, komkommer, knoflook, dille-wiet, citroensap, citroenschil in een kleine kom te combineren; Breng op smaak met peper en zout. En voeg mint toe (optioneel)
- Koel tijdens het monteren van je kommen.
- Kook bruine rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer u klaar bent met koken, verdeelt u over de maaltijdvoorbereidingscontainers, 1/2 kopje in elke container, halveert u kerstomaatjes en meng u met rode uienplakken. Verdeel over de kommen.
- Top met kip, komkommersalade en wat tzatziki-saus.
- 3-5 dagen bewaren in een luchtdichte verpakking, koud serveren!
Notes
* Pas knoflook aan uw voorkeur aan. Ik hou van knoflook. Bezuinigen als je dat niet doet (in marinade en tzatziki-saus) De marinade moet worden afgetapt, je wilt niet al die knoflook eten, gebruik het gewoon om je kip op smaak te brengen. ** Een andere geweldige maaltijdbereidingsoptie zijn deze Italiaanse Kippenmaaltijd Prep Bowls
bron : www.eazypeazymealz.com
0 Comments