Griekse Kipkommen

300x600


Griekse Kipkommen
Griekse gemarineerde kip, Tzatziki en komkommersalade zorgen voor een geweldige maaltijdvoorbereidingskom met veel smaak.
Cursus: Kip, HoofdgerechtCuisine: Grieks Sleutelwoord: Griekse kippenkommen, Griekse kippenkommen recept, maaltijdvoorbereiding gemakkelijk Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 10 minuten Totale tijd: 30 minuten Serveringen: 6Calorieën: 521kcalAuthor: Rachael

ingrediënten
Griekse Kip
2 pond zonder vel kipfilet zonder vel
1/4 kopje olijfolie
3 eetlepels fijngehakte knoflook (opmerking, aanpassen aan voorkeur)
1/3 kopje vers citroensap
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel gedroogde oregano
1/3 kopje gewone Griekse yoghurt
Kosjer zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Komkommer salade
2 Engelse komkommers geschild en gesneden
1/3 kopje citroensap
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1/2 el fijngehakte knoflook
1/2 theelepel gedroogde oregano
Tzatziki-saus
1 kopje Griekse yoghurt
1 Engelse komkommer fijn gesneden
1 theelepel - tot 1 eetl fijngehakte knoflook aanpassen aan knoflookvoorkeur
1/2 eetlepel dille wiet of 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
1 1/2 theelepel vers citroensap
1 theelepel citroenschil
1/2 theelepel gehakte verse munt optioneel
Zout en peper naar smaak
De rest
3 kopjes gekookte bruine rijst
1 1/2 pond cherrytomaten gehalveerd
1/2 kopje rode ui plakjes

Instructions

  1. Combineer olijfolie, knoflook, citroensap, rode wijnazijn, oregano, Griekse yoghurt en zout en peper in een grote plastic zak met rits. Massage om te mengen.
  2. Doe de kip in de zak.
  3. Masseer om ervoor te zorgen dat de kip volledig bedekt is en minimaal 20 minuten marineren, tot 12 uur.
  4. Giet de kip uit de marinade en gooi de marinade weg.
  5. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  6. Ik heb mijn Anolon-koekepan gebruikt waar ik dol op ben omdat deze gelijkmatig opwarmt, metaalgereedschapvriendelijk is en tot 400 graden in de oven kan worden gebruikt.
  7. Voeg kip toe wanneer deze heet is en kook, halverwege omdraaien. Kook ongeveer 3-4 minuten per kant. De kooktijd is afhankelijk van de dikte en grootte van de kip. Koken tot interne temperatuur 165 graden is.
  8. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  9. Eenmaal afgekoeld, in hapklare stukjes snijden. Zorg ervoor dat je het laat afkoelen, anders raakt al het sap op.
  10. Maak ondertussen komkommersalade door de komkommers te hakken en in een kom te gooien met het citroensap, olijfolie, rode wijnazijn, knoflook en oregano. Opzij zetten
  11. Maak tzatziki-saus door de Griekse yoghurt, komkommer, knoflook, dille-wiet, citroensap, citroenschil in een kleine kom te combineren; Breng op smaak met peper en zout. En voeg mint toe (optioneel)
  12. Koel tijdens het monteren van je kommen.
  13. Kook bruine rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer u klaar bent met koken, verdeelt u over de maaltijdvoorbereidingscontainers, 1/2 kopje in elke container, halveert u kerstomaatjes en meng u met rode uienplakken. Verdeel over de kommen.
  14. Top met kip, komkommersalade en wat tzatziki-saus.
  15. 3-5 dagen bewaren in een luchtdichte verpakking, koud serveren!


Notes
* Pas knoflook aan uw voorkeur aan. Ik hou van knoflook. Bezuinigen als je dat niet doet (in marinade en tzatziki-saus) De marinade moet worden afgetapt, je wilt niet al die knoflook eten, gebruik het gewoon om je kip op smaak te brengen. ** Een andere geweldige maaltijdbereidingsoptie zijn deze Italiaanse Kippenmaaltijd Prep Bowls


bron : www.eazypeazymealz.com


Post a Comment

0 Comments